• Välj språk:
  • Svenska
  • English

Dekoma Energikonsult arbetar för en

miljövänligt och energieffektiv användning av

Biobränsle

Maga Vedförgasningspannor 

Våra pannor tillhör Europas mest moderna vedpannor och pellets pannor. Den inbyggda automatiken hjälper Dig att utnyttja bränslets energi maximalt!
Maga är en ekologisk värmepanna som utnyttjar förgasning av veden. Pannan är konstruerad för att värma små och stora hus. Pannan är konstruerad för att eldas med ved. Vilken typ som helst av ved kan användas. Vi rekommenderar er att inte använda ved som har högre fuktighet än 25% samt tjocklek 10-15 cm. Andelen aska blir bara 1-2 % av veden (rengörning ca en gång/vecka) Pannan är ekologisk och ger väldigt låga utsläppsvärden vid rätt användning. Förgasningspannor är vältestade och enkla att använda. Pannans kropp är tillverkad av 6 mm specialstål invändigt och 4 mm specialstål utvändigt. Alla formade detaljer är gjorda av ett speciellt värmetåligt material som har en lång livslängd. Detta inkluderar munstycket som är gjort av ett speciellt värmetåligt material. Under munstycket finns förgasningskammaren med asklåda. Avgaserna går sedan vidare förbi tuberna till rökröret. Pannans kropp är isolerad med 20 mm mineral ull runt om hela pannan. Pannan styrs av en modulerande elektronisk fläkt.

Förgasningspannor är mycket effektivare än vanliga pannor och ger en temperatur upp till 1100 °C) i förgasningskammaren, man kan spara ca 30% bränsle. Pannan klarar sig efter fyllning 8-10 timmar vid nominellt utnyttjande och upp till 20 timmar vid minimalt utnyttjande.
Priser Maga Vedförgasningspannor 18-80 kW från 22.280 kr till 50.800kr
Tekniska parametrar pdf, ladda ner här Maga tek.

Här kan du läsa teknisk data för Maga.

Kompletta Värmeanläggningar
När du dimensionerar ett värmepaket för ditt hus bör du räkna med en ackumulatorvolym på 50l per KW. Vi tar fram paket som motsvarar ditt behov.

 

Stålpanna STR PLUS, en enkel och billig vedpanna! 

Vedpannan STR PLUS är avsedd för eldning av fasta bränslen (ved, pellets). Pannan är i struktur utformad som en primär värmekälla men kan också användas som en kompletterande värmekälla. Pannan kan även användas till pelletsbrännare genom att byta lucka. Pannan finns i tre storlekar 23, 32, och 42 kW.

Priser STR Plus 23 kW 9.695kr 32 kW 10.375kr 43 kW 11.125kr

Här kan du läsa tekniska parametrar.